Kibble dieter

petfoodalpha

Med så många tillgängliga alternativ kan det ibland kännas som att hitta en nål i en höstack att välja de bästa typerna av hundmat för din pooch. Det finns så många val, och på papper låter de alla bra, men hur kan du se vilken mat som är rätt för din hund?

Innan du kan välja ett varumärke måste du känna till fördelarna med de olika alternativen som finns tillgängliga för dig. Vi rekommenderar att du tittar i vår hundmatguide för att lära dig hur du identifierar några av din hunds unika kostbehov och tips för att hitta den bästa maten för dem.

I den här artikeln kommer vi att undersöka en mängd olika utfodringsformat så att du kan förstå vilken typ eller kombination av livsmedel som mest påverkar din hunds hälsa.

Kibble dieter

De flesta av oss är ganska bekanta med kibble hundmat, men att veta vad den erbjuder och hur den är gjord kan hjälpa dig att avgöra om det är rätt val för ditt husdjur. Kibble är en hundmatstil som innehåller alla dina husdjurs nödvändiga näringsämnen och males, formas till pellets och kokas.

Att vara en av de mest matade livsmedelsstilarna för husdjur, och de olika kibbleformlerna och bearbetningsstilen är stora, men de slutliga produkterna ger liknande fördelar.

Kibble var den första typen av kommersiell hundmat som någonsin producerats, och den producerades för enkelhets skull.

Medan de ursprungliga ”kibblarna” är oigenkännliga för vad vi ser idag, har kärnkonceptet förblivit – att tillhandahålla komplett näring inklusive kött, kolhydrater och viktiga vitaminer och mineraler i ett prisvärt och lättmatat format.

Fördelar med Kibble

Även om kibble-dieter utformades med tanke på bekvämlighet, har dagens typer av hundmat kommit framåt i fråga om kvalitet. Hundformler har utvecklats tillsammans med vår kunskap om hundens anatomi.

En kibble-diet är inte längre avsedd att bara mata hundar utan att ge dem näring och hjälpa dem att leva långa, hälsosamma liv. Medvetenheten om hundnäring och efterfrågan på dieter av högre kvalitet har skapat bekväma, kompletta broderier som kan ge ett komplett spektrum av näringsämnen.

Här är några av fördelarna med att mata kibble-dieter till ditt husdjur:

bekvämlighet

Den största fördelen med att mata kibble är fortfarande bekvämlighet. Jämfört med andra format är torr hundmat vanligtvis mycket billigare och lättare för husdjursägare att hantera.

Skaffa, servera och glöm det.

När vi surrar runt och försöker hålla jämna steg med livet gör kibble det enkelt att tryggt mata dina husdjur av högkvalitativ näring utan krångel med andra typer av dieter.

Tandvård

Kibble kan stödja oral hälsa. Bakterier kan byggas upp runt tandköttet och mellan tänderna och orsaka dålig andedräkt och svårare tandproblem. Nötning från tuggande kibble kan hjälpa till att ta bort några av bakterierna, vilket förhindrar att plack och tandsten byggs upp.

Husdjur som inte tuggar maten ordentligt, eller i grunden bara andas in den, får inte tandvårdsfördelarna med detta livsmedelsformat. Kolla in My Dog Eats Too Fast, för att lära dig hur du kan uppmuntra lämplig tuggning och sakta ner din hastighetsätare.

På baksidan kan sockerarter i kibble mata dåliga bakterier i ditt husdjurs mun också. Kibble som en enda tandvårdsrutin är otillräcklig. Oavsett format, bör ditt husdjurs kost alltid vara ihop med en vanlig tandvårdsrutin för att förhindra tandproblem.

Mer information finns i vår kompletta guide för tandvård för husdjur för att lära dig olika sätt att ta hand om ditt husdjurs tandhälsa.