12 sällskapsdjursfakta du inte visste

Jag kände att jag gjorde rätt genom att mata Pancho premium torrfoder när jag först räddade honom. Jag hade ingen aning om att kubben jag matade honom var full av skräp, i brist på ett bättre ord! Sedan dess, som certifierad hundnutritionist och medgrundare av Ollie, har jag lärt mig mycket mer om hur du matar din hund på rätt sätt. Jag har själv sett hur att ge Pancho bättre mat kan göra en betydande skillnad, och jag skulle vilja dela några av de tekniker jag har lärt mig med andra husdjursföräldrar som bara vill det bästa för sina hundar.

  1. Undvik vetebaserade dieter till förmån för proteinrika.

Proteinrika dieter med färre vete och bearbetade spannmål (som finns i de flesta lagringsstabila kommersiella husdjursfoder) ger din hund större energi och minskar GI-problem.

2. Rengör regelbundet din hunds mat- och vattenskålar.

Människor förbiser ofta vikten av att hålla sin hunds skålar rena och hur de kan påverka sitt husdjurs hälsa. De flesta av oss skulle aldrig överväga att lämna en soppa eller salladsskål på golvet i en vecka utan att tvätta den, men många gör just det med sin hundskål. Detta gör att bakterier kan öka, vilket resulterar i sjukdomar som sträcker sig från mindre magbesvär till kräkningar och diarré. Se till att tvätta din hunds skål med diskmedel varje dag och skölj den ordentligt!

3. Satsa på hundmat av hög kvalitet.

Även om husdjursfoderindustrin idag är en industri på 25 miljarder dollar, upptäckte vi att en del kibble lagligen tillagas av 4D-kött: kött från döda, döende, sjuka och handikappade djur. Mänsklig kvalitet säkerställer att ingredienserna som används i maten är lämpliga för mänsklig konsumtion och att anläggningen där den tillagas uppfyller livsmedelssäkerhetsbestämmelserna.

4. Var försiktig med kött tillsammans med frasen “måltid”.

En köttmåltid är ett trevligare sätt att uttrycka “renderat” kött, och det är betecknat som sådant på ingredienslistor för hundmat som “kycklingmjöl” och “nötkött”. Renderväxter bearbetar animaliska biprodukter som fett, blod, fjädrar och kompletta lik.

5. Mat som är nylagad är att föredra.

För att göra hyllor för burk- och kibmat stabila genomgår de så mycket bearbetning att de flesta väsentliga näringsämnen går förlorade. För att kompensera det tillsätts ett stort antal syntetiska vitaminer och mineraler och artificiella smakämnen till kosten så att hunden kommer att konsumera kibble. När hundar äter måltider gjorda av verkliga ingredienser märker de skillnad precis som människor gör. Det är lättare för hundar att ta upp näringsämnen från mindre bearbetad mat, vilket gör det lättare för dem att hålla sig friska.

6. Hitta den perfekta portionsstorleken.

Enligt studier kommer du att hålla din hund på en idealvikt (4 eller 5 på kroppssammansättningspoängen) snarare än behagligt fett (en 6 eller 7) kommer att förlänga deras liv med 20 % (vem vill inte ha mer tid med deras hund?!). De flesta hundfodermärken tillhandahåller ett sortiment endast baserat på din hunds nuvarande vikt, men eftersom de inte känner till din hunds specifika egenskaper, som hur mycket motion den får, kan det vara upp till 50 % mer än vad din hund behöver äta. Kontakta din veterinär eller fyll i din profil och använd Ollies algoritm för att bestämma din hunds specifika kaloribehov och hålla dem friska längre.

7. Konserveringsmedel bör undvikas.

De flesta kommersiella sällskapsdjursfoderföretag som säljer via butiker (snarare än direkt till konsumenter) måste använda en mängd konserveringsmedel för att förlänga hållbarheten på sin mat, vilket gör att den kan sitta på en butikshylla i månader, om inte år. Medan vissa naturliga konserveringsmedel, såsom rosmarinextrakt, kan många kommersiella konserveringsmedel vara farliga för hundar om de används under lång tid. Vi upptäckte att vissa konserveringsmedel också är insekticider (yuck)! De är inte tillåtna i Storbritannien, men de är lagliga i USA för användning i hunddieter.

8. Mata aldrig din hund med dessa livsmedel.

De flesta människor är medvetna om att choklad är giftigt för hundar. Lök, vindruvor och russin, macadamianötter och ben ska å andra sidan undvikas! Ben kan splittras och gå sönder, punktera din hunds tarmar eller få dem att kvävas.

9. Vargar är inte hundar.

Hundar härstammar från vargar och delar ungefär 98 procent av sitt DNA, men det betyder inte att de kräver samma mat eller en rå diet. Det har inte gjorts några studier som visar att hundar är friskare på råfoder, och det medför risker för både hundar och människor. Precis som allt annat rått kött kan de bära på bakterier som orsakar matförgiftning.

10. Att laga mat hemma är svårare än man kan tro.

Att förse din hund med näring av mänsklig kvalitet innebär inte bara att du matar hundmaten du skulle äta eller matrester från middagen. Eftersom hundar äter samma sak för varje måltid måste deras mat vara näringsmässigt balanserad. Människor lagar malt kött med ärtor och ris hela tiden, men det kan saknas viktiga näringsämnen för din hunds hälsa (eller för mycket av vissa). En välbalanserad kost måste ge hundens alla viktiga vitaminer, mineraler och aminosyror. Det är tillrådligt att besöka en veterinär för ett specifikt recept eller välja mat som uppfyller AAFCOs standarder.

11. Behåll din hunds hydrering.

Hundar behöver mellan ett halvt och ett helt uns vatten per kilo kroppsvikt dagligen. Om din hund är aktiv eller lever i ett varmt klimat, förblir hundar som äter färsk, naturlig mat hydrerade längre.

12. Låt Ollie göra det tunga arbetet åt dig!

Ollie tar med nylagade, veterinärformulerade måltider gjorda av riktiga ingredienser av mänsklig kvalitet som glädjer hundarnas smaklökar. Vår kylda mat tillagas varsamt i ett USDA-reglerat kök för att säkerställa den bästa kvaliteten på näring och säkerhet. Vi skräddarsyr varje måltid efter din hunds specifika behov och levererar den till din dörr varje vecka eller varannan vecka. Besök Ollie för mer information.