Den bästa hundmat – ditt val

Servera ditt husdjur den bästa hundmat för näring och kul. God mat och god hälsa kommer att ge ditt husdjur en lycklig och välmående hunds livsstil. Vad är den bästa hundmat för din vän?

Den bästa hundmat för ditt husdjur är en som kommer att äta, njuta och hålla honom frisk och glad för en lång och välmående hundsstil. Det finns många kvalitetsmatar och livsmedelsmärken att välja mellan för ditt husdjur. Detta är ditt val om du vill mata kommersiellt tillagade, hemlagade eller råa livsmedel.

Som husdjursägare har du ett ansvar att hjälpa till att upprätthålla hälsan, ge ditt husdjur den bästa näringsrika maten du har råd med. Med tamade husdjur verkar vi utsättas för många av de sjukdomar som människor får. Många av dessa sjukdomar är relaterade till typen av mat eller matberedning.

Du måste vara medveten om ditt husdjurs ålder och livscykel och dess behov. Om en ny valp har introducerats till ditt hem, boka en tid med din veterinär för en fullständig undersökning. Följ råd från alla kosttillskott eller kosttillskott som rekommenderas av din veterinär under din valps växande år.

När din valp har en hälsokontroll bör din valp berätta om eventuella hälsoproblem som din valp kan ha. Om det finns ett hälsoproblem som kräver särskild näring, kommer veterinären att ge dig råd om den bästa hundmat som hjälper till att återställa hälsan.

Andra tillstånd som kräver övervägande för en speciell hunddiet inkluderar:

 • Är din hund gravid, aktiv, överviktig, underviktig eller diabetiker?
 • Har du några vuxna eller äldre husdjur?
 • Har han allergier, njurar eller lever, eller hjärtsjukdomar?
 • Det verkar som om många husdjursägare har sina personliga teorier om de bästa matvarorna för sina fyrbenta husdjur. Du kan ha din egen filosofi också eller handlar för närvarande om bättre metoder eller mat för att hålla dina hundar och katter friska.

De olika filosofierna är:

 • Kommersiell torr, uttorkad, halvfuktig och våt
 • Naturlig
 • Organisk
 • Kommersiell hundmat produceras av djurfoderproducenter och dessa företag bedriver vetenskaplig forskning och blandar näring för normala hundar och hundar med medicinska problem.

Naturliga livsmedel inkluderar mat som du kommer att äta vid ditt matbord. maten du köper i din lokala livsmedelsbutik, utomhusmarknad, bondemarknad och slaktare. Detta är mat som du kommer att mata dig själv och dina familjemedlemmar.

Organic är en grönsak eller ett djur som odlas på land eller i vatten som inte använder eller innehåller konstgjorda kemikalier, insekticider, herbicider, fungicider och bekämpningsmedel.

Ditt ansvar för matlagning:

 • Kommersiell – korrekt lagring och funktion som den är
 • Naturligt och organiskt – du lagar mat
 • Rå – noggrant urval och kylning eller frysning
 • Om du är något som jag, söker du förmodligen olika näringsmenyer som planerar att hitta den bästa hundmat till ditt husdjur. Tänk på hemlagad mat. Besök djuravdelningen på http://www.Infotrish.com och granska hundmatens hemligheter.