Vad du behöver veta om kattmat

Info om kattmat # 1 Katter behöver protein i sin kattmat

Kattmat du matar din katt ska alltid vara rik på protein. Detta bör i allmänhet komma från kött, fjäderfä eller fisk. Många kattmatmärken annonserar kattmat med kyckling, nötkött och tonfisk eftersom de vet att katter behöver protein och kattägare letar efter kvalitetskattmat. Du måste dock se till att kattmat du köper har en tillräcklig mängd kattmat oavsett smak.

Info om kattmat # 2 Kattmat med taurin

Kontrollera också kattmat du brukar köpa för en aminosyra som kallas taurin. Denna speciella aminosyra är mycket viktig för din katt övergripande hälsa, och din katt kommer att äta så mycket mat som det finns för att komplettera just denna aminosyra. Så om du köper billig kattmat som inte har rätt näring, kommer din katt att äta mycket. Om du köper näringsrikt kattmat kommer din katt att äta mindre och spara mer pengar samtidigt som han får rätt näring.

Info om kattmat # 3 Konserverad kattmat eller torrkattmat?

Många människor vet inte om de ska köpa konserverad eller torr kattmat, eller om det ens betyder något. På grund av detta köper många människor helt enkelt den kattmat som är mest prisvärd eller bekväm för dem. Detta är faktiskt ett misstag. Katter bör matas med en blandning av kattmat. Torrfoder för katter bör tillhandahållas för gratis utfodring, speciellt om du ska på semester eller ute på dagen. Konserverad kattmat bör kompletteras vid andra tillfällen såväl som den har vatten i kosten och betydligt mer protein än kolhydratrik torrfoder för katter. För att inte tala om att samma mat om och om igen kan tråka din katt och få honom att sluta äta den kattmat helt.

Info om kattmat # 4 Undvik fyllmedel för kattmat

Katter behöver äta proteinrik kattmat, så håll fyllmedlet till ett minimum. Kolhydrater är inte nödvändiga för kattens existens, så köp inte kattmat som är full av dem. Läs istället etiketter och köp kattmat som inte är fylld med fyllmedel och andra biprodukter.