Mögel och mykotoxiner i djurfoder kommer att bli värre

Mögel och mykotoxiner i våra husdjursfoder kommer att bli värre med situationer runt om i världen som påverkar priserna på vete. Vilket också innebär att priserna på vete kan påverka ditt husdjurs matskål.

Hur? Du säger.

Med vetebristen kommer det att orsaka mer efterfrågan på förra årets majskörd. Vilket innebär att majskvaliteten från dessa sopkärl kommer att skickas till den mänskliga livsmedelskedjan, så det betyder naturligtvis att majs av sämre kvalitet (ännu mer nu) kommer att ta sig in i djurfoder och i dina husdjursfoder.

Detta betyder också att om din mat som du använder innehåller vete, vetegluten, kan du satsa på att nästa satser av din mat sannolikt kommer att innehålla mer majs än vete.

Det är där ett problem kan bli stort för våra husdjur.

Miljontals sporer och jästceller kan enkelt invadera en hel mängd majs utan några visuella tecken på dess existens; så det är lätt att se hur sällskapsdjur som innehåller majs kan förorenas med mögel och mykotoxiner.

De senaste husdjursfoder för salmonella är sällsynta jämfört med den stora sannolikheten att mögel och mykotoxiner finns i sällskapsdjur.

Den primära ingrediensen i många torra kommersiella sällskapsdjur är inte protein utan spannmål. Majs och vete är de vanligaste kornen som används men de näringsrika delarna av spannmålen finns vanligtvis endast i små mängder. Majsglutenmjöl eller vete, vetegluten och vete -medel som läggs till sällskapsdjursfoder är resterna efter att spannmålen har bearbetats för mänskligt bruk, som innehåller lite om något näringsvärde. Eller så kan de vara spannmål som är för mögliga för att människor ska äta, så det ingår i sällskapsdjur Vad betyder djurfoder?.

Mykotoxiner är potentiellt dödliga svamptoxiner som förökar sig i mögliga korn, som har hittats i sällskapsdjur de senaste åren som har orsakat många sjukdomar och till och med död för många djur. Det finns så många andra sjukdomar som kan ha liknande tecken som mykotoxintoxicitet som husdjur ofta diagnostiseras felaktigt.

Till exempel kan alla tecken som anges nedan associeras med förekomsten av toxiner som finns i mögel/mykotoxiner som är förorenad majs och många av dem kan associeras med andra sjukdomar. Så du skulle vilja träffa din veterinär om ditt husdjur visar något av dessa symtom.

  • kräkningar
  • diarre
  • matvägran
  • matsmältningsstörningar
  • återkommande anfall av lös avföring

 

Husdjursföräldrar bör inse att det finns ett ökande hot om kontaminering från förra årets majsgröda, det är viktigt att husdjursägare har någon försvarsmetod så att deras husdjur inte blir sjuka av att äta skadlig mat.

Det borde inte vara någon överraskning för husdjursföräldrar att de flesta kommersiella sällskapsdjursfoder är gjorda av ingredienser av mindre kvalitet än mänskligt och att de flesta sällskapsdjursfoder som köpts i butiken har suttit i så länge som 18 månader innan du köper det.

Så du kanske bara har tid att undersöka och böter en bättre kvalitet av sällskapsdjur. Speciellt skulle du vilja överväga ett sällskapsdjur som inte innehåller (majs) och/eller vete. Du behöver inte bara oroa dig för mykotoxiner, majs är inte bra för våra husdjur, det är osmältbart för hundar, på grund av deras korta tarm är majs vanligt förekommande allergener för hundar och kan orsaka torr kliande hud, håravfall eller trötthet, brist på energi, kroniska öronproblem och tugga vid fötterna.

Majs eller majsmjöl är ett fyllmedel som tillverkare av hundmat använder för att spara pengar. Majs passerar rakt igenom din hund med lite eller inget näringsvärde. Med kostnaden för vete stiger och eftersom det förmodligen kommer att ersättas av majs som verkligen är från botten av fatet eller fatet så att säga kommer våra husdjur att lida mer.

Du måste titta noga på ditt husdjur under de kommande sex månaderna, kanske till och med ett år innan denna sämre ingredienskvalitet kan komma in i deras matkälla. Kom ihåg att du har lite tid att göra ett klokare val av vilken mat som skulle vara bättre för din bästa vän och om du märker något av ovanstående symtom, kontakta din veterinär.

För att ta reda på mer om hur du hittar ett foder av högre kvalitet som inte har majs eller vete här är ett jämförelsestabell så att du kan se skillnaden i de flesta stora märkena. Till dina husdjurs hälsa. Alice Gines

Läs också Foder för sällskapsdjur – vad betyder foder för sällskapsdjur?