Uttorkad

petfoodalpha

Vi anser att uttorkad hundmat är en slags torr hundmat, så vi listar den här, men det kan hävdas att den liknar frystorkad mat. Dehydratiserade livsmedel har tagit bort mycket av fukten.

Många av dessa livsmedel är fortfarande råa innan de torkas. The Honest Kitchen är förmodligen den mest kända uttorkade hundmat men det finns andra. ZiwiPeak är en annan bra uttorkad hundmat och Addiction Raw Dehydrated hundmat är en annan bra mat i denna kategori.

Uttorkad hundmat har ett antal fördelar. De kokas inte vid höga temperaturer så att de inte förlorar alla näringsämnen genom matlagning och bearbetning som kibble-livsmedel gör. Dehydrering hindrar maten från att förstöras utan att det kräver mycket konserveringsmedel. Vissa uttorkade livsmedel måste tillsättas varmt vatten för att återfukta dem innan du kan mata dem till din hund, men andra inte.

Några av företagen som tillverkar uttorkad hundmat lägger till uttorkad rå mat i sina kabbelar för att ge den en extra mängd protein. Detta gäller till exempel Nature’s Variety Instinct Raw Boost.

Denna kategori växer. Dessa livsmedel är dyrare än vanlig kibble men eftersom maten har tagit bort så mycket fukt, matar du din hund mindre.

Dehydratiserad hundmat har också några av samma fördelar med kibble. Maten är torr så det är ingen röra. De finns i väskor (eller lådor) och de är lätta att bära och lagra. Ingen frysning krävs.

Våt

Våta livsmedel innehåller både konserver och mat i påsar så vi diskuterar dem separat.

Mat på burk

Konserverad hundmat kan vara ett bra val för din hund, speciellt om du har en liten eller leksaksras. De kostar mer per uns än kibbles, så de är mindre populära bland ägare av stora hundar som huvudmåltid, men vissa ägare av stora hundar gillar att använda dem som toppning eller speciell godis. Om du har en liten hund kan du överväga att använda konserver som din hunds huvuddiet.

Mat i burkar har ofta en fukthalt som är upp till 78 procent. Om maten är märkt “i sås”, “i sås” eller en gryta kan fuktinnehållet vara ännu högre – så mycket som 87,5 procent fukt. Det kanske inte låter som om det är mycket mer, men när du räknar ut torrsubstansen för maten läggs det upp.

Konserver har vanligtvis en mycket högre andel protein (av torrsubstans) än torrfoder för hundar. Dessa livsmedel har ofta högre fett, även om de har relativt små mängder kolhydrater jämfört med kibble. Det högre protein- och fettinnehållet, liksom den verkliga matsmaken, hjälper till att förklara varför dessa livsmedel tilltalar hundar så mycket.

Chewy Online Dog Supplies

30% rabatt på Chewy.com
+ Gratis frakt

Spara nuHur man löser in erbjudandet

Som nämnts någon annanstans går konserver med en annan tillverkningsprocess jämfört med kibble så att de inte behöver större mängder stärkelse för att bilda en deg / smet. De behöver bara lite stärkelse för att ge maten lite struktur, form och form.

Många konserver använder ingredienser som guargummi eller kassiagummi (naturliga förtjockningsmedel) för detta ändamål. Tandkött är GRAS (allmänt erkänt som säkert) av FDA, även om vissa människor tar upp problem med olika tandkött. Vissa livsmedel använder majsstärkelse eller karragenan.

Kockar känner igen majsstärkelse som ett förtjockningsmedel som används vid mänsklig matlagning. Carrageenan har använts i hundratals år. Den är gjord av tång. Den används också i många mänskliga livsmedel. Det har emellertid kommit under brand som en matsmältningsirriterande och användningen är begränsad i vissa livsmedel och babyformler.

Konserver av lägre kvalitet kan använda vetemjöl som förtjockningsmedel eller tillsätta ris eller andra korn. Vissa livsmedel använder inte förtjockningsmedel i konserverna utan förlitar sig på att använda tjocka köttstycken. Dessa livsmedel kan innehålla mycket protein men kontrollera att de är AAFCO-godkända som en komplett och balanserad kost och inte bara som ett kosttillskott.